Campagne Samenzijnwijschool van start

Op 10 september is de campagne Samenzijnwijschool gestart om de samenwerking tussen ouders en school te verbeteren. De opening vond plaats in aanwezigheid van Tweede Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie. Het campagnelied is voor het eerst ten gehore gebracht en de website www.samenzijnwijschool.nl is gepresenteerd.

Samenzijnwijschool

Samenzijnwijschool is een initiatief van CPS, Driestar onderwijsadvies, Ouders en Onderwijs en Verus dat hard nodig is omdat scholen en ouders vaker botsen. Bijvoorbeeld over de verwachtingen voor speciale zorg voor het kind of een verschil in pedagogisch inzicht. Daardoor neemt de stress en werkdruk toe. Daarom wil Samenzijnwijschool dat zoveel mogelijk scholen en ouders het initiatief gaan steunen en hun mooie voorbeelden delen om de samenwerking tussen school en ouders te verbeteren.

Steun van organisaties

Tientallen organisaties steunen het initiatief al vanaf de start, waaronder een groot aantal scholen, het Nederlands Jeugd Instituut, de VO-raad, VOS ABB, Ingrado vereniging voor leerplicht en recht op onderwijs en het Lectoren Platform. Het is belangrijk dat het initiatief niet alleen op papier bestaat, maar dat het tot leven komt door praktijkvoorbeelden en inspirerende ideeën. Daarom zullen er komend jaar diverse activiteiten in het land plaatsvinden, waaronder ontbijtsessies op scholen.

En verder?

Op de website samenzijnwijschool.nl kunnen mensen tekenen die de campagne willen ondersteunen. De site biedt bovendien tips, suggesties en ervaringsverhalen over goede samenwerking. Iedereen kan tips en ervaringen posten. Ook activiteiten, bijeenkomsten, boeken, programma’s etc. die de goede samenwerking tussen school en ouders helpen bevorderen kunnen hier geplaatst worden.

Voor vragen kan men terecht bij informatie@samenzijnwijschool.nl
Er staat ook een informatief filmpje over het initiatief op Youtube.