Zelf een Inspiratie estafette bijeenkomst organiseren?

Vrijdag 24 november jl. was de Inspiratie-estafette te gast bij Alles-In-Eén-School de Zuidsprong (AIES) in Enschede. Directeur Ellen Rouwerhorst en haar ‘Ai1S-team’ ontvingen ruim twintig professionals uit onderwijs, jeugdhulp en gemeenten. Ellen kijkt met een tevreden gevoel terug: “Het enthousiasme van de deelnemers was groot, dat hebben we als team als zeer positief ervaren. Zelf heb ik een bericht op LinkedIn gedeeld, mij valt op dat het artikel vaak wordt gelezen en dat lezers het ook interessant vinden. Het enthousiasme van ons team in ons motto ‘samen zoeken naar passende oplossingen’ is door deze bijeenkomst alleen maar verder versterkt.”

Een van de deelnemers was Annemarie van Breugel, projectleider bij jeugdhulpverlener Spirit. Annemarie: “Het verhaal van de Alles-in-één-school was absoluut inspirerend. Preventie moet naar de voorkant, deze school heeft dat op een goede manier ingevuld. Het was leuk en zinvol zoveel andere professionals te ontmoeten. Wat me tijdens de rondleiding raakte, was het bezoek aan de vrouwengroepen. Die vrouwen vonden hier een plek om aan hun eigen ontwikkeling te werken. Ze vertelden dat de wekelijkse schilderles voor hen een moment van rust was, zonder stress. Dat vond ik prachtig om te zien. Wat je in zo’n bijeenkomst wel ziet, is dat er net te weinig tijd is voor hele inhoudelijke vragen. Zo heb ik nog wel wat vragen over de financiering, over hoe je zorgt dat zo’n samenwerking gaat lopen en hoe je met zoveel partners een goede pedagogische omgeving ontwikkelt? Die diepgang heb ik nodig om zelf ook in mijn werk weer stappen te kunnen zetten. Hopelijk kan ik die vragen nog kwijt bij Ellen en haar team.”

Noot van de redactie: Annemarie en Ellen hebben inmiddels een vervolgafspraak staan!
Heeft u zelf een praktijkvoorbeeld dat u graag wilt delen met andere professionals. Meldt u hier aan voor het organiseren van een Inspiratie Estafette.