Onderwijs en zorg

 

 • 15-01-2018 Een levend ondersteuningsplan, strak geregeld!
  Sprengeloo, een christelijke school voor vmbo en mavo X-tra in Apeldoorn, groeide in vijf jaar tijd van 550 naar ruim 900 leerlingen. Hoe lukt het de school om de belofte waar te maken dat iedere leerling gezien wordt?
 • 11-12-2017 Nadenken over kader en rollen samenwerking
  De landelijke vertegenwoordigers van ouders, onderwijs, jeugdhulpverleners en gemeenten gingen op 3 oktober jl. met elkaar in gesprek om na te denken over een gemeenschappelijk kader en de onderlinge rolverdeling als het gaat om de aansluiting tussen onderwijs en jeugdhulp- of ondersteuningsvraagstukken.
 • 08-12-2017 Onder één paraplu: Jeugdzorg, Passend Onderwijs, Participatie en Wmo
  In november vond op initiatief van de ‘Associatie voor Jeugd’ een werkbezoek aan Schotland plaats in het kader van oriëntatie op de Jeugdhulp en in het bijzonder op Jeugdhulp in/met het onderwijs.
 • 26-10-2017 Tobi (7) krijgt het beste van twee scholen
  De 7-jarige Tobi uit het Brabantse Gemert zit als gevolg van een cerebrale parese in een rolstoel. Hij gaat al enkele jaren naar Mytylschool Eindhoven. Hij is er goed op zijn plek, krijgt er het onderwijs én de zorg die hij nodig heeft.
 • 28-07-2017 Onderwijs-zorgarrangementen 
  Het verslag van de webinar (tijdens de Landelijke Actieweek tegen thuiszitters) over onderwijs-zorgarrangementen en hoe deze maatwerk kunnen bieden bij (dreigende) thuiszitters.
 • 05-07-2017 Inspiratie-estafette te gast in Samen naar School klas
  Op vrijdag 30 juni was de Inspiratie Estafette te gast bij de ‘samen naar school’ klas van de Montessorischool in Heerhugowaard. Kinderen met een ernstige handicap krijgen hier les binnen de muren van een reguliere school.