Preventie en signalering

 

 • 08-11-2017 Van 0 tot later als ik groot ben
  In het online magazine ‘Van Nul tot later als ik groot ben’ staan 15 inspirerende praktijkverhalen over jeugdhulp en preventie. Ieder verhaal met een andere omvang en benadering, maar in alle gevallen spat de energie er van af. Klik hier voor het online magazine.
 • 07-11-2017 Geslaagde Voor de Jeugd Dag!
  De Voor de Jeugd Dag in de Westergasfabriek was op 6 november jl. voor de vijfde keer weer een prachtig trefpunt voor organisaties en professionals die voor en met jeugd werken. Liefst 1500 deelnemers konden kiezen uit meer dan 80 workshops en 33 informatiekramen op het Jeugdplein. Voor een terugblik, klik hier.
 • 13-10-2017 New KID on the block?
  In Rotterdam loopt nu iets meer dan een jaar een boeiende pilot: KID (Kleuters In Delfshaven). KID is bedoeld om laagdrempelig, preventief en snel adequate ondersteuning te bieden aan leerkrachten en (beginnende) kleuters met hun ouders op 8 basisscholen in de wijk Delfshaven.
 • 07-09-2017 Vroeg erbij, thuis nabij: de Rupsjes
  In Brunssum krijgen kinderen van 2 tot 5 jaar, die dreigen vast te lopen in hun ontwikkeling, extra zorg en ondersteuning in parallelgroep ‘de Rupsjes’. Ze krijgen die ondersteuning binnen de brede school Bronsheim.
 • 12-07-2017 Schoolmaatschappelijk werk: sterk in preventie
  Schoolmaatschappelijk werk kan een belangrijke rol spelen bij de preventie van leer-, opvoed- en opgroeiproblemen. Op school, in de kinderopvang, op peuterspeelzalen en in wijkteams. Bekijk hier vijf voorbeelden uit de praktijk.