• Juni 2017
 • Inspiratie estafette: bezoek de samen naar school klas

  Samen naar School klas: kinderen met een ernstige handicap krijgen les binnen de muren van een reguliere school (Heerhugowaard).

  Omschrijving:  In Nederland is het onderwijs voor kinderen met en zonder handicap gescheiden. Terwijl andere kinderen elkaar ontmoeten op school en in de buurt, volgen kinderen met een handicap onderwijs samen met andere kinderen met een handicap. Stichting KanZ brengt hier verandering in: een bijzondere klas voor kinderen met een (meervoudige) beperking binnen een gewone basisschool. In hun eigen klas krijgen ze onderwijs op maat, met alle zorg en ondersteuning die ze nodig hebben. En waar mogelijk doen ze gewoon mee met de andere leerlingen, tijdens het kringgesprek, de muziekles, gym of het speelkwartier. In deze sessie staat hun aanpak centraal: we zijn samen waar het kan en apart waar het nodig is. Er is een interactieve presentatie en er volgt een bezoek aan de Samen naar School klas van Stichting KanZ.
  Organisatie: NSGK Samen naar School
  Samen met de volgende partijen/organisaties: Stichting KanZ.

  Vrijdag 30 juni.
  Locatie: Heerhugowaard (exacte locatie volgt in de uitnodiging)
  Tijdstip: 10.00 uur -12.00 uur

  Meld u hier aan voor deze inspiratiesessie!

  1, 7 en 8 juni: Miniconferenties Samen Leren Samen Zorgen

  Vrijwel overal in Nederland zoeken (primair) onderwijs en jeugdhulp naar manieren om effectiever samen te werken. Samen Leren Samen Zorgen (SLSZ) is één van de projecten waarin dit ook aantoonbaar gelukt is. Op de conferenties worden de werkwijze, de resultaten en de laatste ontwikkelingen gedeeld.

  Deelnemers aan de conferenties ontvangen de handreiking met de werkwijze en de onderzoeksresultaten en een toolkit voor gebruik binnen de school.

  Klik hier voor meer informatie.

 • Mei 2017
 • 31 mei 2017: Regionale bijeenkomst Passend Onderwijs: maatwerk en flexibilisering

  Tijdens deze praktische bijeenkomst krijgt u eerst een toelichting over verschillende vormen van maatwerk. Vervolgens stelt u uw eigen ‘maatwerkprogramma’ samen: welke onderwerpen wilt u verder verkennen? Tijdens de bijeenkomst doet u inspiratie op van praktijkvoorbeelden, zijn er deskundigen aanwezig om uw vragen te beantwoorden en is er ruimte voor het onderlinge gesprek en kennisdeling.

  Klik hier voor meer informatie.